MOVE FOR U

Hej! Kul att du vill komma 31 maj! Tanken med eventet är att ni ska ha kul och att vi ska synas riktigt ordentligt på stan. Koreografin ovan är skapad för att bidra till en uppseendeväckande flashmob. Om du och dina vänner lär er den riktigt bra kan vi bli många som hjälps att skapa årets coolaste dansevent!  I Stockholm leder Nino & Julia flashmoben på plats.

TUTORIAL: Lär dig dansen här!

Mer om eventet

Vad handlar det här om? Jo, så här: I Stockholm, Uppsala, Trollhättan och Umeå arrangeras en stor happening den 31 maj med Silent Disco. Du och hundratals andra unga kommer att lyssna på bra musik och dansa till sin musikstil – tillsammans mitt i stan. Och förstås skapa årets största flashmob!

Resten av Sverige – och världen
Ni som inte bor i ovanstående städer kan dra ihop en egen flashmob med vänner i skolan, på dansskolan, på ungdomsgården eller var ni vill. Filma och lägg upp på sociala medier med hashtag #nicotinefreefuture. Koreografin till flashmobben har spritts även till en mängd andra länder i världen. Om många spelar in dansen, och sprider den, kan vi tillsammans få det här att bli viralt. Hur coolt vore det inte att lyckas med det?

Varför dansa för frihet från beroende?

 Den som blir beroende vid 15 års ålder gör under sitt liv av med ungefär 1,3 miljoner kronor på nikotin. Förr handlade det om cigaretter och brunt snus, nu även om e-cigg och vitt snus. Vi vet att ni inte tänker att ni ska bli beroende. Ingen planerar det.  Ändå händer det igen, och igen och igen. Tobaksindustrin hittar hela tiden nya sätt att locka in unga i ett beroende.

Vi vill bjuda in er till en riktig rolig happening, och samtidigt bidra till att motivera er att säga nej till ett onödigt beroende så att ni kan använda er pengar till något roligare än nikotinprodukter. Genom att ni gör en sjukt bra flashmobb kommer ni också visa svenska folket, och alla våra riksdagspolitiker, att  vuxna behöver anstränga sig mer för att skydda barn och unga mot tobaksindustrins metoder.

Vi anordnar den här happeningen den 31 maj för att det då Världshälsoorganisationens (WHO:s) tobaksfria dag. I år sätts fokus på att tobak är ett stort miljöproblem, och att minskat tobaksbruk gynnar både miljön och klimatet positivt. Minskat tobaksbruk är alltså en viktig framtidsfråga.

Info om de olika städerna

Stockholm
Kom till medborgarplatsen på Södermalm. Där kommer det att finnas 1000 lurar så att vi har möjlighet att göra en riktigt fet flashmob. Ju fler vi blir desto mäktigare, så ta med dig många kompisar. Det är gratis att låna hörlurar, men du behöver lämna någon form av pant som du får tillbaka när du återlämnar dem. Leg, nycklar, en femhundring eller din telefon funkar som pant. Vi har full koll på dina grejer när du dansar. Kl 16.30, 17.00 och 17.30 kör vi en flashmob, däremellan lyssnar eller dansar du till den musik du gillar. Nino och Julia leder flashmobben på plats.

Trollhättan
Kom till Drottningtorget 1 i centrala Trollhättan. Där kommer det att finnas 100 lurar.  Det är gratis att låna hörlurar, men du behöver lämna någon form av pant som du får tillbaka när du återlämnar dem. Leg, nycklar, en femhundring eller din telefon funkar som pant. Vi har full koll på dina grejer när du dansar. Kl 16.30, 17.00 och 17.30 kör vi en flashmob, däremellan lyssnar eller dansar du till den musik du gillar.

Uppsala
Kom till Resecentrum, Olof Palmes Plats i Uppsala. Där kommer det att finnas 100 lurar. Det är gratis att låna hörlurar, men du behöver lämna någon form av pant som du får tillbaka när du återlämnar dem. Leg, nycklar, en femhundring eller din telefon funkar som pant. Vi har full koll på dina grejer när du dansar. Kom kl 16.30 så kör vi en flashmob kl 17.00 och 17.30. Däremellan lyssnar eller dansar du till den musik du gillar.
Anmälan görs till halsoaventyret@regionuppsala.se

 

Mer info kommer snart om övriga städer